Search
Close this search box.

Za mladinci Fužinarja uvodna prvoligaška preizkušnja

V uvodnem krogu 1. slovenske mladinske lige so mladinci Fužinarja na Ravnah gostili Gorico. Korošci so se dobro kosali s Primorci, a so jim morali na koncu priznati premoč.
Mladinci nekaj dni pred uvodnim obračunom 1. SML na pripravljalni tekmi proti Beltincem

V soboto se je začel tudi prvoligaški ples mladincev. Prvo slovensko mladinsko ligo sta odprla obračuna v Ljubljani – Olimpija je z 2:1 ugnala Ilirijo, Interblock pa s kar 5:0 Krko. Tekmovanje se je včeraj nadaljevalo na Koroškem, na Ravnah, kjer je Fužinar, novinec med elito, gostil Gorico. Korošci so se dobro kosali s Primorci, a so jim morali na koncu priznati premoč (2:3).

Že v šesti minuti srečanja so povedli gostje, za 1:0 je zadel Matteo Camerotto. Za izenačenje je v 34. minuti z bele točke poskrbel Damjan Vukolić, ki je navduševal tudi v minuli sezoni. Znova je Gorica povedla v 78. minuti, ko je zadel Yu Guizhe, v 84. minuti pa je za zvišanje vodstva zadel še Maj Blažič. Še naprej so se Ravenčani zoperstavljali gostom in v izdihljajih srečanja zaostanek znižali – končni izid (2:3) je postavil Jaka Krevh.

Trener Fužinarja, Stanko Božičević, je na zelenico poslal enajsterico Linasi Jeromel, Rožič, Mrkonjić, Sulejmanović, Lesjak, Lakovšek, Tamše-Marinič, Krevh, Vukolić, Leniči, Turinek, s klopi so vstopili Reberšek Ježovnik, Naveršnik, Planšak in Podojsteršek.

Korošce naslednja prvoligaška preizkušnja čaka v soboto, 17. avgusta, ko je na sporedu še en domači obračun – na Ravne prihaja Olimpija.

Vir: NZS

Dogodki

V uvodnem krogu 1. slovenske mladinske lige so mladinci Fužinarja na Ravnah gostili Gorico. Korošci so se dobro kosali s Primorci, a so jim morali na koncu priznati premoč.