Search
Close this search box.

Najmočnejši sunki vetra izmerjeni na Koroškem

Po podatkih Arsa je bil danes najmočnejši izmerjen sunek vetra na Koroškem in sicer v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.

Ob nevihtah so v zadnjih urah izmerili tudi nekaj zelo močnih sunkov vetra.

Po poročanju Arsa so najmočnejše sunke vetra izmerili na Koroškem, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu je njihova postaja izmerila sunek 88 km/h.

Najmočnejša nevihta se trenutno nahaja v okolici Litije. Odboji na radarski sliki padavin nakazujejo na prisotnost toče.

V noči na soboto bodo plohe in nevihte oslabele in postopno ponehale, začelo se bo jasniti. Po kotlinah bo zjutraj možna kratkotrajna megla, najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija, na severozahodu pa okoli 13 stopinj.

V soboto dopoldne pa se bo zopet pooblačilo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, napoveduje Arso. Zvečer bodo padavine ponehale, zjasnilo se bo, na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem pa okoli 32 stopinj.

V nedeljo bo sprva sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V ponedeljek bo delno jasno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta, v torek bo povečini sončno, verjetnost za plohe in nevihte je majhna.

Dogodki

Po podatkih Arsa je bil danes najmočnejši izmerjen sunek vetra na Koroškem in sicer v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.