Search
Close this search box.

RK Slovenj Gradec vstopil v 70. rokometno sezono

V 70. rokometno sezono je 30. julija, ko se je prvič zbrala nova ekipa, vstopil RK Slovenj Gradec. »S tem se je uradno začelo delo v novi sezoni,« so naznanili na spletni strani kluba.

Na prvem treningu so se bojevniki spoznali z vsemi novinci, to so Nik Rantah, Vid Kačičnik, Gregor Potočnik in Aljoša Čudić. Vse je pozdravili direktor kluba Grega Krivec, novi trener za telesno pripravo Nejc Pongrac, ekipo pa je nagovoril tudi glavni strateg Žiga Lesjak, poročajo iz kluba.

Članska ekipa bo v mesecu avgustu odigrala več pripravljalnih tekem. Prva preizkušnja bo 8. avgusta pri avstrijskem HSG Holding Graz, 16. in 17. avgusta pa se bodo udeležili turnirja v Linzu.Teden dni kasneje – 23. in 24. avgusta – bo mesto miru gostilo tradicionalni turnir za pokal MO Slovenj Gradec.

Okrepitve

Nik Rantah, ki je Slovenj Gradec okrepil na položaju srednjega zunanjega, je pred pridružitvijo Korošcem branil barve RK Dobova. »V posavski regiji je kot kapetan pustil ogromen pečat in minulo sezono zaključil kot najboljši strelec ekipe s 126 zadetki,« so zapisali o novem bojevniku.

Iz Celja se je na Koroško preselil Vid Kačičnik, krilni igralec, ki je bil del vseh mlajših selekcij reprezentance in dosegel številne uspehe, v matičnem Celju je med drugim okusil tudi slast igranja v prestižni Ligi prvakov.

V Celju se je kalil še eden izmed novih bojevnikov, Gregor Potočnik, ki je Slovenjgradčane okrepil na položaju levega zunanjega. Med drugim je igral tudi za Gorenje Velenje, v tujini, nazadnje pa v Trebnjem. Iz vrst Trebnjega se je Korošcem pridružil tudi vratar Aljoša Čudič. Rokometno pot je začel v Celju, se preselil k francoskemu velikanu Parizu, leto kasneje pa je stopil v vrata Maribora. »Sledile so avanture na Norveškem, v Katarju in na Poljskem, izjemen pečat pa je pustil pri Sportingu iz Lizbone. Po šestih letih na Portugalskem se je vrnil v domovino k trebanjskim levom, kjer je ogromno prispeval k največjim uspehom v zgodovini kluba. Vratar, ki je igral tako za slovensko kot katarsko reprezentanco, prihaja v Slovenj Gradec kot pomembna okrepitev. V novo sezono bo prinesel bogate izkušnje in visoko kakovost, ki bosta slovenjgraški ekipi v želji po doseganju ciljev v veliko pomoč,« so zapisali v taboru Slovenjgradčanov.

Kot je znano že nekaj časa, na mestu glavnega trenerja ostaja Žiga Lesjak, ki je krmilo ekipe prevzel februarja, ko se je Slovenj Gradec razšel z Nenadom Maksićem. »Trener aktualnih slovenskih pokalnih podprvakov, Žiga Lesjak, si je z izjemnim delom in dobrimi rezultati v zgolj pol sezone pridobil zaupanje kluba in ostaja na čelu članske ekipe RK Slovenj Gradec,« so pretekli mesec zapisali na klubski spletni strani.

Spomnimo: minulo sezono lige NLB so Slovenjgradčani zaključili na 8. mestu. Večkrat so pokazali zobe najzahtevnejšim tekmecem – na domačih tleh so premagali Trimo (30:29) in odščipnili točko Gorenju (25:25). Drugič v zgodovini kluba so se uvrstili na zaključni turnir Pokala Slovenije – po zmagi proti Krki so igrali finale, kjer pa so na koncu slavili Trebanjci.

Članska ekipa RK Slovenj Gradec 2024/25:

Vratarji Tilen Leben, Aljoša Čudić, Jan Smolnikar, leva krila Vid Kačičnik, Matija Pandev, David Saleznik, levi zunanji Vid Levc, Žan Šol, Gregor Potočnik, Aljaž Lampret, Miha Štaleker, srednji zunanji Rok Cvetko (kapetan), Nik Rantah, Tjaž Štaleker, desna zunanja Kristijan Eskeričić, Ognjen Karlaš, desni krili Uroš Štumpfl, Anej Majcen, krožni napadalci David Svečko, Urban Starc, Vuk Milenković.

Strokovni štab: Trener Žiga Lesjak, pomočnik trenerja Martin Podstenšek, vodja moštva David Klemen, trener za telesno pripravo Nejc Pongrac, trener vratarjev Gašper Jelen, fizioterapevt Nejc Krautberger.

V prvem krogu proti RD LL Grorist Slovan

Bojevnike že v prvem krogu lige NLB čaka obračun proti zahtevnemu tekmecu – Slovanu. Ljubljančani po menjavi trenerja (na trenerski stolček je sedel Uroš Zorman) napovedujejo naskok na sam vrh prvenstva. Obračun je na sporedu predvidoma 6. septembra.

Nova sezona sicer prinaša prenovljen sistem tekmovanja. V prvem delu se bo 12 klubov merilo po dvokrožnem sistemu. Po zaključku prvega dela tekmovanja bo najboljša osmerica nadaljevala boj za naslov prvaka. Tekmovanje bo potekalo v dveh skupinah s po štirimi ekipami. V prvo skupino bodo uvrščene prvo-, četrto-, peto- in osmouvrščena moštva prvega dela, v drugo pa drugo-, tretje-, šesto- in sedmouvrščena. Po dve najboljši ekipi iz vsake skupine bosta napredovali v polfinale, preostale pa se bodo pomerile za razvrstitev od petega do osmega mesta. Nov državni prvak bo postala ekipa, ki bo v finalnem nizu prva dosegla dve zmagi. Prvi obračun bo na sporedu 31. maja, drugi 4., morebitni tretji pa 7. junija.

Zadnjeuvrščena četverica prvega dela Lige NLB se bo medtem borila za obstanek. Ekipa z najslabšim izkupičkom po dodatnih šestih tekmah bo neposredno izpadla v nižji rang tekmovanja, medtem ko bo predzadnjo čakala dodatna kvalifikacijska tekma za mesto med elito proti drugouvrščenemu moštvu 1. B lige.

“Zaradi spremenjenega sistema tekmovanja v naslednji sezoni pričakujem zelo zanimivo in še bolj izenačeno ligaško sezono. Glede na to, da se je liga skrčila na 12 ekip, se bo tudi kakovost posameznih ekip povečala. Glavni cilj v prihajajoči sezoni bo čimprejšnja zagotovitev uvrstitve med 8 najboljših ekip in pridobitev čim boljšega izhodišča. Sistem tekmovanja dopušča možnosti vsem ekipam, da lahko z malo sreče in pravo formo v pravem trenutku posežejo po visokih uvrstitvah,” je še pred začetkom sezone za klubsko stran dejal trener Žiga Lesjak.

Vir: RK Slovenj Gradec, RZS

Dogodki

V 70. rokometno sezono je 30. julija, ko se je prvič zbrala nova ekipa, vstopil RK Slovenj Gradec. »S tem se je uradno začelo delo v novi sezoni,« so naznanili na spletni strani kluba.