Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 30. 7. 2024

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 238 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so na območju PU Celje obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi poškodbami  in 13 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 11. ure obravnavali v Velenju, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel voznik e-skiroja.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Na delovišču v Lembergu so obravnavali tatvino. Neznani storilec je z bagra ukradel povezovalni člen žlice bagra. Lastniki škodo ocenjujejo na okoli 10.000 €.

V Ješovcu pri Kozjem so včeraj obravnavali drzno tatvino. Dva neznana moška sta starejšega lastnika hiše zvabila na dvorišče pod pretvezo, da si morajo ogledati, kje bodo kopali jarke za kabelsko televizijo. Medtem, ko ga je eden zamotil, se je drugi izmuznil v hišo in ukradel denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti. Policisti občane znova opozarjajo, naj bodo previdni, če jih obiščejo neznanci in jih pod raznimi pretvezami zvabijo iz hiš oziroma želijo vstopiti v hiše.

Z dvorišča stanovanjske hiše na območju Laškega je neznanec ukradel več metrov bakrenih žlebov.

V Celju so obravnavali vlom v vrtno uto. Storile je ukradel dve kosilnici, ročni prezračevalnik trate in cev s priključkom za hidrant.

V Prekorju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je gotovino in kolo.

Nedovoljen prehod državne meje

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zaradi kršitve omejitve hitrosti na žalskem območju ustavili osebno vozilo poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil Ukrajinski državljan. V vozilu je bilo poleg voznika še sedem državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Ukrajinskega voznika so pridržali in ga bomo kazensko ovadili. Državljani Turčije so zaprosili za mednarodno zaščito.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 238 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, dva nujna.