Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Koroško zajelo neurje s točo. Gasilci posredujejo na več lokacijah

Agencija RS za okolje (Arso) je za danes popoldne in zvečer izdala oranžno opozorilo zaradi možnosti močnejših krajevnih neviht.

Agencija RS za okolje (Arso) je prižgala oranžne alarme. Verjetnost pojavljanja toče je velika na Gorenjskem, Koroškem, v Podravju, na Savinjskem, v Pomurju in v Zgornjesavski regiji.

Kot poročajo, je Koroško zajelo močno neurje s točo. Trenutno poročajo o naslednjih intervencijah gasilcev:

FB Lidija Vončina: Črna na Koroškem

V Črni na Koroškem gasilci posredujejo na več lokacijah, razbesnelo se je hudo neurje, z močnimi nalivi in orkanskim vetrom. Mestoma je voda prestopila bregove strug.

FB Lidija Vončina: Črna na Koroškem

Nevihta s točo je zajela Mislinjo ter Slovenj Gradec, poročajo o dveh podrtih drevesih na relaciji Slovenj Gradec – Mislinja in sicer pred ter po odcepu za Dovže. Nastajajo kolone.

Relacija Slovenj Gradec – Kotlje, na Selah voda ter blato na cestišču. Ni prevozno.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je v Slovenj Gradcu voda zalila dvorišče, v Črni na Koroškem se je sprožil plaz, prav tako meteorne vode zalivajo dvorišča in kleti. V Mislinji posredujejo zaradi poplav ob vodotokih.

Iz Agencije ARSO sporočajo, da se je na območju severne Slovenije izoblikovala nevihtna linija, radarske meritve kažejo na močne nalive in veliko verjetnost pojava toče.

V prihodnjih urah bodo nevihte zajele večji del notranjosti Slovenije.

Prometnoinformacijski center za državne ceste opozarja, da se ponekod na Gorenjskem in Koroškem pojavljajo močnejši nalivi, in voznike poziva, naj v primeru poslabšanja vremena ročno prižgejo luči ter prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo. Zaradi ogrožanja varnosti voznikov je ustavljanje pod viadukti in mostovi nevarno, na avtocesti pa tudi prepovedano, poudarjajo.

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Agencija RS za okolje (Arso) je za danes popoldne in zvečer izdala oranžno opozorilo zaradi možnosti močnejših krajevnih neviht.