Search
Close this search box.

Tanja Žagar delila svojo zgodbo o bitki z rakom ter navdušila občinstvo v Dravogradu

Tanja Žagar, pevka, ki kljub bolezni ne miruje, je v soboto z neverjetno energijo izpeljala koncert v Dravogradu.

Energična pevka Tanja Žagar, ki s svojo pozitivno energijo in duhovitostjo marsikomu služi kot vir moči, je ob praznovanju svojega 42. rojstnega dneva delila osebno zgodbo o polletni bitki z rakom. V oddaji Dobro jutro je med drugim razkrila tudi pretresljivo izkušnjo, ko je februarja lani zaradi hudega vročinskega krča skoraj izgubila hčerko.

“Ko sem klicala reševalce, sem si v mislih govorila, naj se zgodi karkoli, samo da rešijo mojo hčerko. In če je rak cena za to, da je živa, je to še najmanj. To bom premagala,” je optimistično dejala Tanja.

Tanja je ob delitvi novice na družbenih omrežjih zapisala: Decembra lani sem namreč izvedela, da imam raka dojke. Pa sem si rekla takole: “Tanja, zdaj pa vključi ves svoj optimizem, pozitivno energijo in tvojo neizmerno voljo ter ljubezen do življenja, da tole živalco uženeš v kozji rog!’ Pa še to: ‘Jaz nisem bolna, bolna je moja dojka in to bomo zrihtali!”

Tanja je prestala kemoterapije in operacijo, sedaj jo čakajo še obsevanja. “Upam in verjamem, da si dandanes večina žensk redno pregleduje dojke, a bi vas vseeno želela tudi sama spodbuditi k rednim pregledom. Ne govorim le o samopregledovanju, ampak tudi o rednih pregledih pri zdravniku. Sama namreč nisem zatipala ničesar, saj sem imela nezatipno obliko. Nekega večera sem zagledala kri, ki mi je pritekla iz desne bradavice. Po mamografiji so mi sporočili, da v desni dojki ni ničesar, da so pa nekaj našli v levi. Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila. Občutek imam, kot bi mi jo poslala moja mami, da bi me opozorila, da nekaj ni v redu,je še delila z javnostjo.

Pod njeno objavo na družbenih omrežij se je oglasilo veliko njenih oboževalce, sledilcev in ji izreklo podporo. Tanja ob tem čuti izjemno hvaležnost, kar je tudi ponovno delila z širšo javnost: “Rada bi se vam iz srca zahvalila za vse vaše čestitke, dobre želje, lepe misli, besede spodbude in podpore, ki ste mi jih namenili v teh dneh. Berem, berem in še bom brala, saj ne želim nikogar izpustiti. Čutim, kako med nami kroži tista prava, dobra, pozitivna energija in to je to!!! To potrebujemo! Če bi lahko, bi vsakega posebej objela, a ker to žal ni mogoče, vas pa močno stiskam takole na daljavo in vam pošiljam veliko “žagarske” dobre volje.” 

Tanja je v soboto, 6. julija 2024, v Dravogradu odlično izpeljala koncert, kjer se je trla množica obiskovalcev, ki je z njo prepevala dobro znane melodije, kot so: Tiho, tiho čas beži, Številka 3, Pet do polnoči in še mnoge druge. Njen energičen nastop je dodobra ogrel Dravograd.

Dogodki

Tanja Žagar, pevka, ki kljub bolezni ne miruje, je v soboto z neverjetno energijo izpeljala koncert v Dravogradu.