Search
Close this search box.

FOTO: Junaki 3. nadstropja znova obiskali Koroško

Junaki 3. nadstropja so tudi letos raziskovali Koroško. Junaški izlet so jim polepšali številni ljudje odprtih rok in srca.

Po enem letu so se Junaki vrnili na Koroško, kjer so bili že lani, ko so na pobudo staršev Junakinje Elly obiskali Muto, Črno na Koroškem in Mežico, dan pa zaključili s piknikom v Šentanelu. Letos so se odločili za Slovenj Gradec in okolico.

Društvo Junaki 3. nadstropja je društvo staršev otrok, obolelih za rakom. V njihovem prikrajšanem otroštvu jim pomagajo, oporo nudijo tudi družinam, ki stopajo po tej poti. Njihove naloge so tako predvsem finančna, socialna in psihološka pomoč Junakom in njihovim družinam med in po zdravljenju te zahrbtne bolezni.

V zgodnjih jutranjih urah je iz Ljubljane odrinil avtobus. Družine, ki so potovale z avtobusom in tiste, ki so prišle s svojimi avtomobili, so se zbrale v Slovenj Gradcu. Družine z mlajšimi otroki so obiskale Safari park Slovenj Gradec, kjer so jih sprejeli odprtih rok in jim omogočili brezplačen vstop. »Otroci so se zabavali na najboljših igralih na Koroškem (pa tudi drugod po Sloveniji je malo takšnih), starši pa so med tem lahko ob pijači poklepetali,« so zapisali.

Starejši otroci so se skupaj starši medtem odpravili v Medeni raj – Perger 1757. »Srčna družina Perger nas s sladkimi donacijami podpira že vsa leta. Tokrat pa smo jih obiskali. Na zabaven način so nam pripovedovali o zgodovini družine in nam pokazali, kako že mnoga leta pri njih nastajajo slastne dobrote iz naravnih sestavin in energetske sveče. Hvala, da ste nam omogočili zares zanimiv ogled in posladek! Hvala Lucijanu in Hrabroslavu za topel sprejem. Resnično upamo, da se bo tradicija družine Perger nadaljevala še mnogo generacij! Vsem, ki boste v bližini, pa toplo priporočamo obisk.«
Družine z mlajšimi otroki je vodička Nadja iz Safari parka popeljala do Medenega raja čez center Slovenj Gradca in z zgodbicami ter legendami predstavila njegovo zgodovino. Nato je na ogled mesta odpeljala še skupino starejših otrok in staršev. Mlajši otroci pa so obiskali Medeni raj. »Hvala Spotur Slovenj Gradec, da ste nam tako na hitro priskrbeli super vodičko Nadjo!«


Opoldne so se odpravili na Kope, kjer so preživeli preostanek dneva. »Kope resnično ponujajo zelo veliko različnih in zanimivih doživetij. Ekipa animatorjev pa je profesionalna in zna ustreči vsem željam! In kaj vse smo počeli na Kopah? Plezali smo v njihovem super adrenalinskem parku. Preizkusili smo električna kolesa, s katerimi smo se popeljali po čudoviti pokrajini. Predstavili so nam tudi disc golf. Najmlajši so (eni bolj uspešno, drugi manj) iskali Holcerčkov zaklad. Ne glede na uspešnost pa smo otrokom razdelili nagradice. Bili smo tudi prva večja skupina, ki se je podala na sprehod med krošnjami – res zanimiva izkušnja. Otroci pa so imeli čas tudi za prosto igro z žogami.«
Pohvalili so tudi hrano na Kopah, se zahvalili celotni ekipi za gostoljubje in prijazen dan, zahvalo pa so namenili tudi Slaščičarni Polanšek, ki je donirala posladek.

“Zelo smo bili veseli tudi vseh novih obrazov – družin, ki so se prvič po koncu zdravljenja opogumile in se nam pridružile na dogodku. Upamo, da vam je bilo z nami lepo in da se kmalu ponovno srečamo. Hvala seveda tudi staršema Junakinje Elly za vse ideje in vso pomoč pri organizaciji dogodka,” so še zapisali.

Vir: FB Društvo Junaki 3. nadstropja

Dogodki

Junaki 3. nadstropja so tudi letos raziskovali Koroško. Junaški izlet so jim polepšali številni ljudje odprtih rok in srca.