Search
Close this search box.

Ta konec tedna spektakularni zaključek Ars festa 2024 v Radljah ob Dravi

Festival v ospredje postavlja domače ljubiteljsko ustvarjanje, ki ga je festivalsko dogajanje dvignilo na zelo visoko raven. To z obiskom in navdušenjem potrjujejo številni obiskovalci.

Pred nami je sončen konec tedna in zadnji festivalski vikend uspešnega glasbenega festivala Ars fest 2024. Od konca maja, ko se je festival začel, je Kulturno društvo Radlje ob Dravi v sodelovanju z več partnerji uspešno izvedlo šest koncertov in dva razstavna momenta, le koncert Kind of Laibach pianista Saše Vollmaierja, predviden v gramozni jami na Dobravi, je bil zaradi slabega vremena prestavljen na 30. avgust.

Zaključek tritedenskega festivalskega obdobja, ki je privabilo obiskovalce od blizu in daleč, bo ta konec tedna spektakularen in bo predvsem v znamenju ženskega vokala ter povezanosti z naravo.

Najprej bodo za lahkotnejši uvod drevi poskrbeli člani Mestnega pihalnega orkestra Radlje ob Dravi pod taktirko dirigenta Dejana Kusa. Na vrtu pivnice Time Brewery v Radljah bodo skupaj z gosti iz Avstrije, Godbo na pihala Šmihel, izvedli promenadni koncert z razvedrilnim programom.

V soboto sledi projektni koncert Ženskega pevskega zbora Dominica nova z zborovodkinjo Urško Pečonik. Zbor bo koncert z naslovom Žuborenja izvedel pri Mitnici na Muti, kjer bodo pevke skupaj z gosti na glasbilih in Mešanim pevskim zborom Zvon poslušalce popeljale po strugah svetovnih voda in se s pesmijo poklonile vodi – dragocenemu viru življenja.

Za spektakularni zaključek Ars festa 2024 bodo v nedeljo zvečer poskrbele članice Ženskega pevskega zbora Aglaja, ki so se več mesecev pripravljale na svoj največji koncert doslej. Z zborovodkinjo Kerstin Pori bodo v objemu narave na tabornem prostoru na Dobravi skupaj z godalnim sestavom, tolkalci in gosti ter ob ognjeni kulisi izvedle glasbeni projekt Adiemus – Songs of sanctuary, kar v slovenščini pomeni Pesmi svetišča.

Festival Ars fest 2024 je v letošnji tretji izvedbi ponudil izvrstne dogodke domačih ljubiteljskih ustvarjalcev in gostov ter nova prizorišča dogajanja. V okviru festivala so v Vuzenici nastopili Brass Band Radlje z violinistom Bojanom Cvetrežnikom inskupina Da Džem, mednarodna jazz zasedba Morning birds pa je svoj v naravi načrtovan koncert zaradi slabega vremena prestavila in uspešno izvedla v salonu Ars. Na skupnem Večeru pesmi je v Vuhredu prepevalo več kot sto pevcev vseh sedmih zborov, ki delujejo v Občini Radlje ob Dravi, Moški pevski zbor Radlje pa je v okviru letošnjega festivala premierno pohajal skupaj s planinci in koncertiral na Starem gradu.

V luči povezovanja ljubiteljskih glasbenikov s profesionalnimi je festival letos v goste povabil zasedbo Big Band RTV Slovenija, ki je tokrat nastopila pod taktirko umetniškega vodje festivala Izidorja Leitingerja, isti večer pa so nastopili tudi mladi člani obetavne domače zasedbe Youth Big Band Radlje z dirigentom in saksofonistom Blažem Starcem. Mešani pevski zbor upokojencev in invalidov Mavrica je z raznolikim programom obeležil 30-letnico delovanja, Likovna sekcija LIKRA, ki je prispevala dela za vizualno podobo festivala, pa se je predstavila z dvema razstavnima momentoma.

Festival Ars fest 2024 je projekt Kulturnega društva Radlje ob Dravi in umetniškega vodje Izidorja Leitingerja, finančno so ga podprli Ministrstvo za kulturo RS ter številni donatorji in sponzorji.

Festival v ospredje postavlja domače ljubiteljsko ustvarjanje, ki ga je festivalsko dogajanje dvignilo na zelo visoko raven. To z obiskom in navdušenjem potrjujejo številni obiskovalci.

Vir: Ekipa Art Fest

Festival v ospredje postavlja domače ljubiteljsko ustvarjanje, ki ga je festivalsko dogajanje dvignilo na zelo visoko raven. To z obiskom in navdušenjem potrjujejo številni obiskovalci.