Search
Close this search box.

FOTO: V Pamečah odprli novo igrišče za odbojko na mivki in obnovili otroška igrala

Danes so v Pamečah slavnostno otvorili igrišče za odbojko na mivki ter ga predali namenu.

Mestna občina Slovenj Gradec je skupaj s Športnim društvom Pameče – Troblje uspešno zaključila projekt “Gibanje za sončne dni”, s katerim so uredili igrišče za odbojko na mivki in obnovili otroška igrala. Projekt je bil delno financiran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Danes, 14. junija 2024, so v Pamečah slavnostno otvorili novo igrišče. Slovesnosti se je udeležil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler, ki je poudaril pomen takšnih projektov za izboljšanje kakovosti življenja v lokalni skupnosti.

Kulturni program so obogatili učenci podružnične Osnovne šole Pameče – Troblje s svojimi nastopi, ki so dodali poseben pečat dogodku. Po uradni otvoritvi je sledil prijateljski turnir v odbojki, kjer so se pomerili lokalni športni navdušenci, ter sproščeno druženje krajank in krajanov.

Projekt je del širših prizadevanj v okviru Strategije lokalnega razvoja (SLR) Lokalne akcijske skupine (LAS) Mislinjske in Dravske doline, v okviru katere so v letih od 2014 do 2020 izvedli še vrsto drugih izboljšav. Med njimi so projekti za varno šolsko pot, sanacija vodovodnega sistema ter izgradnja atrija in obnova športnega igrišča pri Osnovni šoli Pameče.

Nova pridobitev bo zagotovo prispevala k večji povezanosti skupnosti ter omogočila še bolj aktivno in zdravo preživljanje prostega časa za vse generacije.

Vir: MO Slovenj Gradec in FB Pameče-Troblje

Dogodki

Danes so v Pamečah slavnostno otvorili igrišče za odbojko na mivki ter ga predali namenu.