Search
Close this search box.

FOTO: V Mislinji občinski praznik zaznamenovali s slavnostnim prižigom kope

Danes, 14. junija 2024, je na Cestnikovem bregu potekal slavnostni prižig oglarske kope, s čimer se je pričelo tudi uradno odprtje praznika Občine Mislinja.

Za praznovanje občinskega praznika je bil v osnovi predviden dan, ko je Mislinja postala občina, kasneje pa je Občina v letu 1997 z Odlokom o določitvi občinskega praznika Občine Mislinja praznovanje prestavila na zadnji teden oz. soboto v mesecu juniju – na ta način sta se občinsko druženje in slavje premaknila bolj v poletne dni.

Občinski praznik se vsako leto prične s prižigom oglarske kope. Tako je tudi letos, ko so ob 19:00 uri slavnostno prižgali kopo na Cestnikovem bregu.

Letos je v času praznovanja občinskega praznika v Mislinji potekalo tudi Srečanje slovenskih oglarjev, za katere so pripravili bogat kulturni in spremljevalni program.

Vse zbrane sta nagovorila župan občine Mislinja Bojan Borovnik, predsednik Društva oglarjev Slovenije Jože Prah, vodja Središča za promocijo in informiranje pri Andragoškem centru Slovenije magistrica Zvonka Pangerc Pahernik ter Brane Gradišnik iz Zavoda za gozdove Slovenije.

Sledila je predstavitev oglarjenja v občini Mislinja ter ogled skrajšanega filma “Naš Ruda”, ki je več let kuhal kopo v Mislinji. Letos mineva tudi 80 letnica njegovega rojstva. Za konec so si ogledali še Zoisov park in Zoisove poti« ter rojstne hiše slikarja Jožeta Tisnikarja.

Skrajšan film “Naš Ruda” si lahko pogledate TUKAJ.

Vrhunec večera je bil slavnosten prižig oglarske kope na Cestnikovem bregu. Po prižigu bo sledila zabava v šotoru pri OŠ Mislinja, kjer bodo nastopili Luka Basi ter Ansambel Stil.

V sklopu praznika skozi ves teden potekajo raznorazne kulturno-športne prireditve, katerih vrhunec predstavlja sobotna osrednja slovesnost s svečano sejo, na kateri se podelijo občinska priznanja Občine Mislinja.

Že v nedeljo, 16. junija 2024, od 14:00 dalje, vas čaka pestro dogajanje na igrišču pri OŠ Mislinja, kjer se bo odvijal Dan za mulce, katerega bo popestril Dejan Dogaja, otroke pa prav tako čaka ogromno ustvarjalnih delavnic, napihljivih igral in animacije!
Tudi na starše niso pozabili, saj boste lahko obiskali prvo »Kuhno na fraj« v Mislinji.
Na kulinarično doživetje vas bodo popeljali pizzerija Pizza Lab, bistro in kavarna Punkt, Kreativa Catering, picerija in pivnica Kuf’r!

Na svoj račun bodo prišli tudi vsi ljubitelji športa, saj se v prihajajočem tednu obeta 43. gozdni tek Mislinja ter 22. memorial Jožeta Tisnikarja.

Fotogalerija

Dogodki

Danes, 14. junija 2024, je na Cestnikovem bregu potekal slavnostni prižig oglarske kope, s čimer se je pričelo tudi uradno odprtje praznika Občine Mislinja.