Search
Close this search box.

V Dravogradu bo ta mesec navduševal že 31. Festival Suha

Vabljeni na festival vrhunske vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije in Nizozemske.

Pridružite se nam na 31. Festivalu Suha, ki bo potekal na dveh lokacijah: v cerkvi Sv. Vida v Dravogradu v petek, 21. junija 2024, in na suškem gradu v soboto, 22. junija 2024. Oba dogodka se začneta ob 20:00 uri.

Vokalni ognjemet se bo dogajal na dveh čarobnih prizoriščih, za to pa bodo poskrbele domače in tuje skupine.

Festival bo gostil vrhunske vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije in Nizozemske:

  • VieVox: Skupino sestavlja osem nekdanjih članov Dunajskih slavčkov, ki bodo poskrbeli za vokalno glasbo na najvišjem nivoju.
  • Kvartet Štiglic: Rosana, Bernarda, Kristina in Ksenija iz Solčave bodo navduševale z izredno harmonijo in svežim programom, ki vključuje vse od ljudskih do pop pesmi.
  • De Meisjes met de Wijsjes: Nizozemska vocal-pop-skupina, ki združuje close-harmony petje s humorjem in vdihuje znanim nizozemskim vižam novo življenje.
  • Oktet Suha in Dravograjski oktet: Gostitelji festivala, ki bodo s svojimi nastopi dodatno obogatili program.
  • Ženski zbor Lipa: Bodo v Dravogradu zapeli pozdravne pesmi in tako otvorili dogodek.
  • P.I.S Žvabek: Bodo prvi nastopili na suškem gradu.

Festival Suha ni le glasbeni dogodek, ampak tudi priložnost za kulturno izmenjavo in povezovanje vokalnih skupin iz različnih držav. Že od samega začetka je bil namen festivala spodbujanje tolerance in medsebojnega razumevanja skozi glasbo. Lani je bil festival izbran med tri finaliste za Evropsko državno nagrado izmed 90 projektov, kar potrjuje njegov pomen in kakovost.

Ne zamudite tega edinstvenega glasbenega doživetja, ki bo povezalo vokalne skupine in občinstvo v nepozaben večer poln harmonije in čustev.

Vljudno vabljeni!

Vir: Festival Suha

Dogodki

Vabljeni na festival vrhunske vokalne skupine iz Avstrije, Slovenije in Nizozemske.