Search
Close this search box.

Koroški simfoniki bodo z Operno nočjo navdušili v Grajskem parku na Ravnah

V nedeljo, 16. junija 2024, bodo v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem nastopili Koroški simfoniki.

V čudovitem ambientu Grajskega parka na Ravnah na Koroškem bodo to nedeljo, 16. junija 2024, ob 19. uri nastopili Koroški simfoniki. Pod taktirko maestra Đorđa Beraka bo skoraj 75 članski orkester v okviru Operne noči očaral poslušalce z ubranim in uglašenim izvajanjem klasik največjih mojstrov.  

Kot solistki se bosta skupaj z orkestrom predstavili flavtistka Tinkara Lednik in sopranistka Anemarija Štefančič.

V primeru slabega vremena bo koncert iz Grajskega parka prestavljen v Večnamensko dvorano Kotlje.

Ne zamudite čudovite operne noči v Grajskem parku v nedeljo, 16. junija 2024, ob 19. uri.

Koroški simfoniki so orkester, ki združuje učence, dijake, študente, učitelje, profesorje, ljubitelje, člane Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Slovenske Filharmonije, … in deluje pod okriljem Društva glasbenikov Europea, ki je bilo s strani Ministrstva za kulturo za zasluge imenovano za Društvo v javnem interesu Republike Slovenije.

Želja po igranju v orkestru je pripeljala veliko novih članov že leta 2016 in prvotni Simfonični orkester glasbene šole Ravne na Koroškem je sedaj prerasel v skoraj 75 članski orkester pod imenom Koroški simfoniki.

Idejno sta za sedanji orkester Koroški simfoniki zaslužna dirigent mag. prof. Đorđe Berak in Glasbena šola Ravne na Koroškem. Profesor Berak je kot tedanji učitelj violine na Ravenski glasbeni šoli, s trdim delom in s pomočjo svojih kolegov učiteljev glasbene šole, iz malega 12-članskega godalnega orkestra sestavil najprej Simfonični orkester GŠ Ravne na Koroškem, ki je z leti pridobival vse večje število članov in prerasel v čudovito simfonično zasedbo, ki smo ji priča danes.

V nedeljo, 16. junija 2024, bodo v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem nastopili Koroški simfoniki.