Search
Close this search box.

Župan dr. Tomaž Rožen sprejel ravenske odličnjakinje in odličnjake (FOTO)

Včeraj, 11. junija 2024, so na Ravnah podelili zlate petke vsem odličnim učenkam in učencem.

V avli Srednje šole Ravne na Koroškem je včeraj, 12. junija 2024, potekal sprejem s slavnostno podelitvijo zlatih petic učenkam in učencem OŠ Koroških jeklarjev, OŠ Prežihovega Voranca ter Glasbene šole Ravne, ki so vsa leta šolanja dosegali najboljši uspeh.

Zlate petice je tistim, ki so v devetih letih šolanja dosegali najboljši učni uspeh, tokrat kar 33 najboljšim učenkam in učencem ponosno vročil župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

Čestital je tudi njihovim staršem, učiteljem ter ravnateljem šol, ki so prav tako doprinesli k odličnemu in izjemnemu uspehu na njihovi uspešni učni poti. Uspeh je namreč vedno rezultat trdega dela in vztrajnosti, letos si je zlato petico prigaralo kar 33 učenk in učencev.

“Iz leta v leto najavljamo, da smo Ravenčani lahko ponosni na mladež, ki z odliko opravi osnovnošolsko izobraževanje, v spomin na ta izjemen prvi osebni dosežek jim župan vsako leto podeli spominske zlate petice Zlatarstva Pečnik. Letos sta 2 zlati petici prejeli dve učenki Glasbene šole Ravne za odličnost skozi vsa leta ter 17 učenk in učencev OŠ Koroških jeklarjev in 14 učenk in učencev, ki so obiskovali OŠ Prežihovega Voranca,” so zapisali na Občini Ravne.

Na OŠ Prežihovega Voranca so zlate petice prejeli:

  • Iz 9.A razreda: Pia Adamič, Vita Cesar, Voranc Ogris, Tim Pandel, Žana Ranc,  Jaka Vetter in Tjaša Večko;
  • Iz 9.B razreda: Hana Gerdej, Leila Krajnc Oblak, Matevž Mager in Špela Spanžel;
  • Iz 9.C razreda pa Sara Gorenšek, Živa Rizvič in Eva Prilasnik.

Zahvala gre vsem trem razredničarkam Saši Kos Pušnik. Nives Kasper M. in Nini Gladež ter ravnateljici Bojani Verdinek, ki je s to generacijo zaključila svojo uspešno dolgoletno pot in delo predala ravnatelju Gregorju Čuku.

Na OŠ Koroških jeklarjev je zlate petice prejelo 17 učenk in učencev iz  treh oddelkov:

Najboljši učni uspeh v 9. A so dosegli: Maja Gostenčnik, Mark Kolar, Neja Koprivnikar, Arijalda Mustafić in Neža Saletinger;

Iz 9. B razreda so jo prejeli: Marcel Adam, Ina Belaj, Urša Brezovnik, Lara Gül, Anja Kordež, Eva Mlekuš, Jon Pavel Mori in Neža Poberžnik;

Iz 9.C razreda pa: Mia Kaiser Čebulj, Manca Kotnik, Neža Spanžel in Žan Luka Vušnik.

Čestitke in zahvalo so prejeli tudi razredničarke Nina Ošlovnik, Petra Podjaveršek in Martina Ploder ter ravnatelj Aljaž Banko.

Med prejemniki zlatih petic sta bili tudi učenki Glasbene šole Ravne, ki sta v šestih letih glasbenega izobraževanja dosegli odličen učni uspeh, Ji Mu Chen in Lara Gül, za slednjo je bila to celo druga zlata petica, ki sta ju poučevala mentorica Tatjana Sagernik Kovačič in mentor Marko Strmčnik iz Glasbene šole Ravne. Čestitka je veljala tudi ravnatelju GŠ Ravne, mag. Aleksandru Kotniku.

Kulturni program so sooblikovali moderator Matjaž Homan ter mladi jazzerji GŠ Ravne pod mentorstvom Sama Kolarja, ki so se izkazali kot izjemni virtuozi.

Iskrene čestitke vsem z željo po brezskrbnih počitnicah, prvega septembra pa uspešen začetek nove zgodbe na poti do odličnosti!

Fotogalerija

Včeraj, 11. junija 2024, so na Ravnah podelili zlate petke vsem odličnim učenkam in učencem.