Search
Close this search box.

Odprtje razstave likovnih del Nataše Zavec v Dravogradu (FOTO)

V Dravogradu je na ogled razstava izjemne avtorice Nataše Zavec, ki je v nekaj letih ustvarila čudovite slike.

V četrtek, 6. junija, je v razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd potekalo odprtje razstave likovnih del Nataše Zavec. Otvoritvena slovesnost se je odvijala v cerkvi sv. Vida, čeprav je razstava postavljena v Infopisarni. Prireditev je obogatila nenavadna glasbena zasedba, v kateri so nastopili člana skupine Zircus Uroš Bračič in Aleš Gangl ter operna pevka Mateja Potočnik, ki so izvedli avtorske skladbe.

Nataša Zavec je že pet let članica Likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd in v tem obdobju je ustvarila številna likovna dela, kar jo je spodbudilo, da se predstavi na svoji prvi samostojni razstavi. Nataša rada riše rože, vendar jo privlačijo tudi drugi motivi, predvsem stari grad nad Dravogradom in cerkev sv. Vida. Prvi prostor v razstavnih prostorih je namenjen izključno rožam, kar se odlično prilega staroslovenskemu imenu za junij – rožnik. Razstava bo odprta do 25. junija v delovnem času Infopisarne.

Nataša Zavec je o svoji likovni poti povedala: “Moja likovna pot se je začela že v osnovni šoli, kjer sem ustvarjala in sodelovala na tečajih in likovnih kolonijah. Po operaciji sem likovno ustvarjanje uporabljala kot terapijo in zapolnitev prostega časa. Pridružila sem se Likovni sekciji Dravograd, kjer sodelujem pri srečanjih, natečajih in likovnih dnevih. Moji največji podporni člani pa so moj partner Bojan, ki me spodbuja, in seveda moja hčerki Laura in Danaja, ki prvi vidita vsako mojo umetnino, uspelo ali ne.”

Nataša je prav tako izrazila svoje zadovoljstvo in hvaležnost za podporo, ki jo je prejemala skozi leta, ter se veseli nadaljnjega ustvarjanja. Razstava je čudovit prikaz njenega dosedanjega dela in priložnost za vse obiskovalce, da se seznanijo z njenim edinstvenim umetniškim izrazom.

O sebi pa je še dodala: “Sem verjetno malo poseben človek in dokler sem zmogla sem z veseljem pomagala Fajčiju v bukvarni.”

Vir: Robert Preglau, Vodja OI JSKD Dravograd

Fotogalerija

V Dravogradu je na ogled razstava izjemne avtorice Nataše Zavec, ki je v nekaj letih ustvarila čudovite slike.