Search
Close this search box.

26 oktobra, 2024

Ponoči bomo urine kazalce premaknili za eno uro nazaj

V nedeljo bomo ob 3. uri urine kazalce spet premaknili eno uro nazaj. Premik na zimski čas nam bo prinesel uro več spanja. Evropski parlament je marca 2019 sicer sprejel stališče o odpravi premikanja ure že v letu 2021, kljub polemikam pa je Evropska komisija odločila, da bo premikanje ure trajalo vsaj še do leta 2026.

Preberi »

Pred šolarji prve počitnice v tem šolskem letu

Za skoraj 193.000 učencev in okoli 84.000 dijakov se bodo v ponedeljek uradno začele jesenske počitnice. Šolarji bodo zaradi dneva reformacije in spomina na mrtve, če prištejemo še ta konec tedna, v počitnicah lahko uživali kar devet dni. V tem času bodo lahko nabirali nove moči v različnih športih in delavnicah, večina brezplačnih.

Preberi »

Ta konec tedna vnovična zapora štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico

Od 20. ure petek zvečer do 5. ure v ponedeljek zjutraj bo v smeri Ljubljane popolnoma zaprta štajerska avtocesta med Vranskim in Blagovico. Na Darsu pred izvozom Vransko zato pričakujejo zastoje. Ob zapori na območju trojanskih predorov v smeri Maribora je pred dvema tednoma prišlo do velike gneče in zastojev, tudi na vzporedni regionalni cesti.

Preberi »

Dogodki