Search
Close this search box.

22 oktobra, 2024

V okviru Rdečega križa tudi letos uspešno izpeljali akcijo “Drobtinica”

Na Svetovni dan hrane, 16. oktobra 2024, Rdeči križ Slovenije s posebno pozornostjo poudarja pomen prehranske varnosti za osnovnošolske otroke iz socialno šibkejših okolij. Že 23. tradicionalna kampanja Drobtinica opozarja na problem nezadostne ali nepravilne prehrane naših najmlajših ter krepi čut solidarnosti do tistih, ki se soočajo s pomanjkanjem. V okviru RK so bili aktivni tudi v Slovenj Gradcu in okolici.

Preberi »

Janja Šegel absolutna zmagovalka na Pokalu Delfin

V bazenu Tivoli je 19. in 20. oktobra 2024 potekal Pokal Delfin 2024, na katerem se je pomerilo 285 plavalk in plavalcev iz 9 držav, ki so zastopali 13 slovenskih in 10 tujih klubov. Posebna pozornost je bila namenjena tudi slovenskim plavalnim olimpijcem, ki so se uradno srečali prvič v zgodovini.

Preberi »

Akcija Manj svečk za manj grobov letos z geslom Odgovornost se začne pri meni

Fundacija Svečka letos izvaja ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov z geslom Odgovornost se začne pri meni. Na stojnicah ob pokopališčih obiskovalce osvešča o pomenu premišljene uporabe sveč in cvetja, v zameno za donacijo za zdravstvene in druge pripomočke pa ponuja zastavice sočutja, kamenčke ali druge simbolične predmete.

Preberi »

Dogodki