Search
Close this search box.

3 septembra, 2024

Stanje v Tešu resno, v pripravi interventni zakon za preprečitev stečaja 

Finančno stanje Termoelektrarne Šoštanj (Teš) se je zaostrilo do te mere, da bi se brez ukrepanja države z letom 2025 začel stečajni postopek, je danes povedal minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer. Razmere želijo na ministrstvu reševati z interventnim zakonom, ki bi zagotovil javno službo za oskrbo s toploto.

Preberi »

Skupina Sij s Kolektorjevim sistemom do večje energetske učinkovitosti

Skupina Sij – Slovenska industrija jekla namerava specifične emisije do leta 2030 glede na referenčno leto 2020 zmanjšati za 51 odstotkov. V ta namen so s podjetjem Kolektor sETup podpisali pogodbo za vzpostavitev informacijskega sistema za spremljanje porabe električne energije, optimizacijo odjema in stroška električne energije ter omrežnine.

Preberi »

Objavljen razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Potem ko v okviru prejšnjega razpisa nobeden od prijavljenih kandidatov ni prejel zadosti glasov članov sveta zavoda, je danes v časniku Dnevnik objavljen ponovljeni razpis za direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Ob prijavi morajo kandidati med drugim predložiti program dela in razvoja zavoda. Rok za prijavo je 15 dni od objave razpisa.

Preberi »

Dogodki