Search
Close this search box.

29 avgusta, 2024

Družba Sij ne bo delila dobička

Delničarji družbe Slovenska industrija jekla (Sij), ki je v skoraj tričetrtinski lasti družbe Dilon ruskega oligarha Andreja Zubickega, so na današnji skupščini sklenili, da bilančni dobiček v višini 101,1 milijona evrov ostane nerazporejen. Družba bo glede na pooblastilo upravi odkupila 10 lastnih delnic, ki jih ima v lasti Unior.

Preberi »

V prihodnjem tednu osrednji del 20. Festivala slovenskega jazza

Festivala slovenskega jazza se trudi na enem mestu v nekaj dneh predstaviti slovensko jazzovsko ustvarjalnost, ne glede na to, kakšen jazz preigravajo izvajalci. Čeprav festival na prvo mesto postavlja kompozicije slovenskih avtorjev, sodelovanja naših glasbenikov z eminentnimi kolegi iz tujine dajejo festivalu tudi mednarodni značaj.

Preberi »

Na Prevaljah bo v poklon Lebiču odmevalo petje Zbora Slovenske filharmonije

S koncertom Zbora Slovenske filharmonije z dirigentko Jerico Bukovec, ki se bo ob 19. uri začel v cerkvi Device Marije na Prevaljah, se bodo poklonili nedavni 90. obletnici rojstva skladatelja in akademika Lojzeta Lebiča, tudi častnega občana Občine Prevalje. Hkrati je koncert del sklopa kulturnih prireditev Kjer raste kultura.

Preberi »

Spet v šolo: Osnovne in srednje šole v ponedeljek znova odpirajo svoja vrata

Po dveh počitniških mesecih bo v novo šolsko leto v ponedeljek vstopilo okoli 84.000 dijakov in 192.774 učencev, od teh 20.173 prvošolcev. Tako učence kot dijake v šolskih klopeh čaka vrsta novosti. Za tretješolce bo obvezno nacionalno preverjanje znanja, prvošolci se bodo učili prvega tujega jezika, dijaki pa bodo deležni prehrane med prakso.

Preberi »

Varno v šolo: Vsi v prometu smo soodgovorni za varnost otrok

Pred začetkom novega šolskega leta se začenja Nacionalna preventivna akcija Varno v šolo, ki traja do 8. septembra. Koordinira jo Agencija za varnost prometa, ki skupaj z Ministrstvom za infrastrukturo, Ministrstvom za notranje zadeve, Policijo, Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje, Zavodom RS za šolstvo, osnovnimi šolami, občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Zvezo združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije, Inštitutom za politike prostora, društvi upokojencev in drugimi nevladnimi organizacijami izvaja številne aktivnosti za večjo prometno varnost otrok.

Preberi »

Dogodki