Search
Close this search box.

20 avgusta, 2024

Primož Roglič do etapne zmage in rdeče majice vodilnega na Vuelti

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) je zmagovalec četrte etape dirke po Španiji. Na zahtevni trasi od Plasencie do Pico Villuercasa (170,5 km) je bil najboljši po sprintu manjše skupine na vrhu zadnjega klanca. Po zmagi je Kisovčan prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Preberi »

Minulo noč na nebu poseben pojav super lune in modre lune

Minulo noč je bilo mogoče na nebu opazovati prav posebno polno luno, in sicer super luno, ki je bila hkrati tudi t. i. modra luna. Prva od štirih letošnjih super lun je bila še posebej blizu Zemlji. Naslednja priložnost za opazovanje super lune bo že sredi septembra.

Preberi »

Kerrock – idealna izbira za vašo sanjsko kuhinjo

Kerrock, inovativen kompozitni material, je postal sinonim za vrhunsko kakovost in brezčasno eleganco v svetu kuhinjskega oblikovanja. Njegova izjemna odpornost, bogata paleta barv in tekstur ter enostavno vzdrževanje so ga postavili na sam vrh priljubljenosti med arhitekti, oblikovalci in zahtevnimi uporabniki.

Preberi »

Ministrstvo predlaga zvišanje RTV-prispevka

Na ministrstvu za kulturo so pripravili odlok o 10-odstotnem zvišanju RTV-prispevka in ga poslali v medresorsko usklajevanje. Kot so za STA potrdili poročanje časnika Delo, ga bo vlada sprejela do konca meseca. RTV prispevek, ki je od leta 2012 nespremenjen, naj bi tako namesto 12,75 evra od leta 2025 znašal 14,025 evra na mesec za gospodinjstvo.

Preberi »

Dogodki