Search
Close this search box.

11 avgusta, 2024

Janja Garnbret in Toni Vodišek slovenski zastavonoši na sklepni slovesnosti

Slovensko zastavo bosta na večerni sklepni slovesnosti olimpijskih iger v Parizu nosila zlata športna plezalka Janja Garnbret in srebrni kajtar Toni Vodišek, je na družbenih omrežjih objavil Olimpijski komite Slovenije (OKS). Sklepna slovesnost XXXIII. olimpijskih iger moderne dobe se bo na stadionu Stade de France začela ob 21. uri.

Preberi »

Naslednji dve noči priložnost za nočno opazovanje meteorskih rojev

Te dni je znova zanimivo na nebu, ki je polno meteorskih rojev. Trenutno so najizrazitejši Perzeidi, ki bodo višek aktivnosti doživljali v naslednjih dveh nočeh. Kot je za STA pojasnil profesor astronomije, astrofizike in kozmologije Tomaž Zwitter z ljubljanske fakultete za matematiko in fiziko, bodo najbolj vidni po polnoči, ko zaide luna.

Preberi »

Na Rimskem vrelcu predvidoma jeseni začetek gradnje butičnega hotela

Revitalizacija Rimskega vrelca se po odprtju kavarne, obnovljenega športno-rekreacijskega dela in nove fontane s kotuljsko mineralno vodo jeseni nadaljuje. Investitorja načrtujeta, da se bo jeseni pod Uršljo goro začela gradnja hotela z 20 sobami. Samo ta naložba je ocenjena na okoli pet milijonov evrov, del bodo krila evropska sredstva.

Preberi »

Tudi nedelja bo povsem poletna

NAPOVED ZA SLOVENIJO – povzetek Danes in jutri bo jasno in vroče. NAPOVED ZA SLOVENIJO Danes bo jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do

Preberi »

Rokometaši zadnji dan iger proti Špancem za olimpijski bron

Slovensko moško rokometno reprezentanco po tesnem polfinalnem porazu proti Danski čaka tekma za tretje mesto. Za bronasto odličje olimpijskih iger, ki bi bilo zgodovinsko za Slovenijo, se bodo ob 9. uri v Lillu pomerili s Španci. Finale med Nemčijo in Dansko bo ob 13.30.

Preberi »

Dogodki