Search
Close this search box.

7 avgusta, 2024

Toni Vodišek v boju za zlato olimpijsko medaljo

Koprčan Toni Vodišek se je s prvim mestom neposredno uvrstil v četrtkov finale olimpijskih iger v formuli kite na olimpijskih igrah v Franciji, saj danes ni bilo dovolj vetra v marini v Marseillu, kjer tekmujejo jadralci. Opravili so le regati za medalje v razredih ilca.

Preberi »

Na Prevaljah ob prihajajočem jubileju poklon Lojzetu Lebiču

Z več prireditvami se bodo v avgustu na Prevaljah poklonili skladatelju in dirigentu Lojzetu Lebiču, ki se je na Prevaljah rodil 23. avgusta leta 1934. V okviru Lebičevega leta 2024 so med drugim včeraj Grošljevi galeriji odpirli razstavo del Ines Oraže, 29. avgusta pa v farni cerkvi gostijo zbor Slovenske filharmonije z dirigentko Jerico Bukovec.

Preberi »

Leto dni po poplavah, Petrol slavnostno odprl tri prenovljena prodajna mesta

Družba Petrol je včeraj v Črni na Koroškem slavnostno odprla prenovljeno prodajno mesto Žerjav in obeležila odprtje še dveh prenovljenih prodajnih mest – Nazarje in Otiški vrh. Ta tri prodajna mesta so v lanskoletnih poplavah utrpela največjo škodo in so do začetka prenove delovala s pomočjo mobilnih prodajnih mest. Ob dogodku je občina Črna na Koroškem prejela tudi donacijo kurilnega olja za tamkajšnji športni park ter podružnično šolo Žerjav in enoto vrtca.

Preberi »

Dogodki