Search
Close this search box.

1 avgusta, 2024

Prihajajoče nevihte bodo največ nevšečnosti povzročale na Obali

Nad našimi kraji so se že začele pojavljati napovedane nevihte, sprva na Gorenjskem in Kočevskem. Obe se z zahodnimi vetrovi pomikata proti vzhodu. Po napovedih Arsa bo zvečer Slovenijo z zahoda dosegel nevihtni sistem, ki bo zaradi močnih vetrov največ nevšečnosti povzročal na Obali. Tam so zato v nekaterih kampih že preventivno ukrepali.

Preberi »

Vabljeni na odprtje razstave Nazaj v mesto in naprej k naravi

NVO raum AU in Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) vas vljudno vabijo na odprtje razstave Nazaj v mesto in naprej k naravi vizualne umetnice in arhitekte Polonce Lovšin, v Galerijo raum AU (Partizanska pot 12, Slovenj Gradec), v soboto, 3. avgusta 2024, ob 19. uri. 

Preberi »

V Sloveniji največ gnezdečih parov in mladičev belih štorkelj doslej

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je že 26. leto zapored opravilo popis belih štorkelj v Sloveniji, pri tem pa jih je letošnje leto presenetilo z novimi rekordi. Zabeležili so namreč največ gnezdečih parov in največ mladičev bele štorklje doslej. Podatki bodo znova vključeni v mednarodni cenzus bele štorklje.

Preberi »

Koroški gostinci vabljeni k oddaji vloge za subvencionirano študentsko prehrano

Pred tedni so na strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavili javni razpis za izbiro ponudnikov subvencionirane študentske prehrane za leti 2025 in 2026. Razpis prinaša nekaj novosti, med drugim je odprt za vse kraje v Sloveniji. Koroške gostince so k prijavi povabili na Fakulteti za tehnologijo polimerov, na Koroškem namreč primanjkuje ponudnikov subvencionirane študentske prehrane, so zapisali.

Preberi »

Dogodki