Search
Close this search box.

27 julija, 2024

VIDEO in FOTO: Slovenj Gradec danes v znamenju animiranih filmov z vsega sveta

Pravljična sedma izvedba Festivala animiranega filma Zebra danes v Slovenj Gradec vabi na ogled kar 31 animiranih filmov iz 21 držav. Na petih prizoriščih se med 12. in 20. uro na vsakih 30 minut ponavljajo animirani filmi za otroke različnih starosti, večerna Zebra med zvezdami pa bo namenjena odraslim. Dogajanje ima pester spremljevalni program.

Preberi »

Vrhunec poletne sezone prinaša gnečo na cestah

Na vrhuncu poletne sezone se daljšajo kolone na slovenskih cestah. Gnečo je pričakovati tudi zaradi današnjega začetka šolskih počitnic v delu Nemčije, med drugim na Bavarskem. Agencija za varnost prometa (AVP) bo voznike danes opozarjala tudi na postanke med daljšo vožnjo in hidracijo v vročih dneh z deljenjem letakov in vodo.

Preberi »

V Parizu gre danes zares – podelili bodo prve komplete medalj

Na olimpijskih igrah v Parizu bo danes prvi tekmovalni dan s končnimi odločitvami, po katerih bodo podelili prve komplete medalj. Kolesarje čaka kronometer, na brzicah pa bo obrambo zlatega odličja z zadnjih OI s kvalifikacijami začel kanuist Benjamin Savšek. Prva tekma na olimpijskem turnirju čaka slovensko moško rokometno reprezentanco.

Preberi »

Dogodki