Search
Close this search box.

21 julija, 2024

Pogačar do tretjega slavja na Touru z novo prepričljivo zmago

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec dirke po Franciji. Petindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je tretjič v karieri slavil na največji kolesarski dirki, potem ko je bil najboljši že v letih 2020 in 2021. Zadnjo etapo, vožnjo na čas od Monaca do Nice, je znova prepričljivo dobil in slavil šest etap na Touru.

Preberi »

Na območju Kokre odpravljanje posledic ujme in prepoved gibanja

Na območju Kokre v občini Preddvor, kjer je zaradi neurja v noči na soboto zasulo deset hiš, danes nadaljujejo odpravljanje posledic. Župan Rok Roblek ocenjuje, da bo danes pomagalo več kot sto članov različnih služb in prostovoljcev, ki jih usmerja civilna zaščita, saj je tam odrejena prepoved gibanja. Prepovedano je tudi preletavanje z droni.

Preberi »

Danes je dan sladoleda

Tretja julijska nedelja velja za dan sladoleda, nepogrešljive sladice zlasti v poletnih mesecih. Da se poleti proda veliko več sladoleda kot v drugih letnih časih, potrjujejo tako proizvajalci kot trgovci. Slovenija je lani sicer izvozila precej več sladoleda, kot ga je uvozila.

Preberi »

Danes sončno in topleje

Danes bo večinoma sončno in spet topleje, popoldne bo v hribovitem svetu kakšna ploha ali nevihta. Jutri bo delno jasno, popoldne bodo plohe in nevihte.

Preberi »

Dogodki