Search
Close this search box.

9 julija, 2024

Fides: Če do dogovora z vlado ne bo prišlo, bodo edini poraženci javni zdravstveni sistem in pacienti

V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides opozarjajo, da je zdravniška stavka, ki formalno še vedno traja, razgalila vso bedo in trhlost javnega zdravstvenega sistema. “Če do dogovora med sindikatom Fides in vlado ne bo prišlo, bodo edini poraženci žal javni zdravstveni sistem in z njim pacienti,” so navedli v sporočilu za javnost.

Preberi »

Pozivi k odgovornemu nabiranju gozdnih sadežev

Poletni meseci so tudi čas nabiranja gozdnih sadežev. V tem obdobju je še zlasti pogosto nabiranje borovnic in gob, pri čemer inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo ter kmetijsko ministrstvo pozivata k odgovornemu in trajnemu nabiranju sadežev. Ob tem so napovedali okrepljen nadzor nad upoštevanjem predpisov.

Preberi »

Arso za prihodnje dni izdal oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur

Agencija RS za okolje (Arso) je za prihodnje dni izdala oranžno opozorilo zaradi visokih temperatur. Kot je za STA dejala Veronika Hladnik Zakotnik iz Arsa, višek vročine v tem tednu pričakujemo v petek, ko se bodo temperature po nižinah gibale vse do 36 stopinj Celzija. Najbolj vroče bo na območju Bele Krajine in na Goriškem.

Preberi »

Dogodki