Search
Close this search box.

6 julija, 2024

Sistem sekcijskega merjenja hitrosti operativen predvidoma v drugem polletju 2025

Sistem sekcijskega merjenja hitrosti na štirih odsekih avtocestnega omrežja bo predvidoma začel delovati v drugi polovici leta 2025, so za STA ocenili na Darsu. Izbrani dobavitelj opreme, ljubljanska družba Intermatic, je v fazi pridobivanja certifikatov o ustreznosti opreme. Glavni cilj vzpostavitve sistema je umiriti hitrosti in povečati varnost.

Preberi »

33. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo v polnem teku

Na Ludranskem vrhu nad Črno na Koroškem poteka že 33. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo. Kot vsako leto so na dogodku tudi letos prisotni politiki, predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstveniki in drugi. Sončno vreme je privabilo tudi številne obiskovalce. Vabljeni, da se pridružite veselemu druženju pod mogočno lipo.

Preberi »

Kolesarji lahko tudi letos pri raziskovanju Koroške uporabljajo Štrekna bus

Tudi letos poleti lahko kolesarji pri raziskovanju Koroške in širše okolice računajo na Štrekna bus, ki bo z vožnjami med Velenjem, Dravogradom in Labotom začel danes. Vožnje bodo potekale dvakrat dnevno ob sobotah in nedeljah, in sicer do 29. septembra. Od začetka obratovanja leta 2019 je Štrekna bus prepeljal preko 2200 koles in 2700 potnikov.

Preberi »