Search
Close this search box.

5 julija, 2024

Obnova skulptur v Parku miru na Štibuhu

V Park miru na Štibuhu se je 24. maja vrnila prenovljena Tršarjeva skulptura z naslovom Združeni. Zaradi širitve ceste in izdelave pločnika je Tršarjev kip umeščen na novo lokacijo v parku. Nekaj dni kasneje se je na svoje mesto vrnila tudi skulptura Ivana Sabolića, v parku pa sta bili restavrirani še dve skulpturi: Meštrovićeva Perzefona ter Poljub Jovana Soldatovića. Kipe je obnovilo livarstvo Kamšek-Livartis, pri zahtevnem procesu umestitve kipa na novo lokacijo pa so se izkazali delavci Komunalnega podjetja Slovenj Gradec.

Preberi »

V nesreči na vipavski hitri cesti umrla voznik kombija in otrok

V prometni nesreči na vipavski hitri cesti sta umrli dve osebi, poleg 40-letnega voznika kombija tudi otrok, ki je sedel spredaj desno, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Sedem drugih mlajših sopotnikov v kombiju je poškodovanih, odpeljali so jih na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Preberi »

Mesto direktorja na RRA Koroška prevzel Uroš Rozman 

RRA Koroška, regionalna razvojna agencija za Koroško d.o.o. ima ključno in zelo pomembno vlogo pri spodbujanju razvoja v naši regiji. Slabih 23 let jo je uspešno vodila Karmen Sonjak. S 1. julijem 2024 pa je mesto direktorja prevzel Uroš Rozman, ki z izdelano vizijo in jasnimi cilji za prihodnost ambiciozno odpira novo poglavje in smernice za nadaljnji razvoj Koroške regije.

Preberi »