Search
Close this search box.

2 julija, 2024

Tadej Pogačar v velikem slogu do etapne zmage in rumene majice

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec četrte etape dirke po Franciji. Na trasi od Pinerola v Italiji do Valloira (139,6 km) v Franciji je na vrhu slovitega prelaza Galibier strl Danca Jonasa Vingegaarda in po sijajnem spustu slavil 12. etapno zmago na rumeni pentlji. Ciljno črto je prečkal 35 sekund pred tekmeci.

Preberi »

Slovenski odbojkarji v Parizu najprej s Kanadčani

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo prvo tekmo na poletnih olimpijskih igrah v Parizu igrala 28. julija proti Kanadi. Slovenijo v South Paris Areni I nato čakata še dva obračuna skupinskega dela tekmovanja proti Srbiji in Franciji, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije.

Preberi »

SI-CERT opozarja na prevare pri rezervaciji počitniških nastanitev

Na Nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT zaznavajo povečano število prevar pri rezervacijah počitniških nastanitev. T. i. Booking prevara je praviloma najbolj aktualna ravno v času poletnih počitnic. Prevarani uporabniki so na goljufive prakse naleteli tako prek legitimnih kot prek lažnih oglasov na znani platformi za rezervacije. Če se tudi vi odpravljate na dopust in še niste opravili rezervacije, so na SI-CERT za vas pripravili nekaj napotkov, kako se zaščititi pred prevaranti.

Preberi »

Slovenski košarkarji danes v boj za olimpijske igre

Slovensko košarkarsko reprezentanco danes ob 20. uri čaka prva tekma na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju. Hrvaška z Dariom Šarićem, Mariom Hezonjo, Ivico Zubcem in Jaleenom Smithom bo pravi test za Luko Dončića in soigralce.

Preberi »

Dogodki