Search
Close this search box.

16 junija, 2024

Ob trčenju v drevo neprivezan potnik padel iz avtomobila

V petek nekaj pred polnočjo se je na cesti Kranj-Hrastje zgodila prometna nesreča, v kateri je 18-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča, oplazil več dreves in čelno trčil v drevo. Pri tem je potnik z zadnjega sedeža, ki ni bil privezan z varnostnim pasom, padel iz avtomobila in se hudo poškodoval, so sporočili s PU Kranj.

Preberi »

CUDV Črna s stanovanjskimi enotami tudi v Slovenj Gradcu

Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem je okviru projekta deinstitucionalizacije vzpostavil stanovanjske enote tudi v Slovenj Gradcu. V dve novi hiši na Ozarah ter dve stanovanji v središču Slovenj Gradca so se uporabniki vselili pred letom dni, pred dnevi pa so še uradno obeležili vselitev.

Preberi »

Množica planincev s srcem za Črno na Koroškem

Kdor dela s srcem, ga pot prej ali slej pripelje v Črno na Koroškem, je bilo vodilo okrog tisoč planincev iz vse Slovenije in še čez mejo, ko so se 15. junija zbrali na dnevu slovenskih planincev in tako tudi simbolno podprli domačine in turizem v krajih, ki so jih lanske poplave najbolj prizadele

Preberi »

Muslimani z jutranjo molitvijo začenjajo kurban bajram

Muslimani so z jutranjo molitvijo začeli praznovanje kurban bajrama, štiridnevnega praznika, ki je povezan z romanjem v Meko. Njegovo letošnje osrednje sporočilo govori o pomenu družine in družinskih vrednost. V Sloveniji je bila osrednja bajramska molitev v ljubljanski džamiji.

Preberi »