Search
Close this search box.

9 junija, 2024

Med najbolj radodarnimi pri regresih Nova KBM in Telekom Slovenije

Ena od pomembnih delavskih pravic je regres za letni dopust, ki ga morajo delodajalci v višini najmanj minimalne plače izplačati do 1. julija. Neizplačil je iz leta v leto manj, še vedno pa so prav tovrstne kršitve med najpogostejšimi na področju delovnih razmerij. Med najbolj radodarnimi plačniki sta letos Nova KBM in Telekom Slovenije.

Preberi »

Med dopustom ima delavec pravico do odklopa

Pred vrati je obdobje dopustov. Letni dopust je namenjen počitku in regeneraciji delavcev, zagotavlja pa jim ga zakon o delovnih razmerjih. Izraba je predvidena v več delih, a mora en del trajati vsaj dva tedna. Zaposleni ima v tem času pravico do odklopa. Zaposleni v javnem sektorju imajo sicer praviloma več dopusta od kolegov v gospodarstvu.

Preberi »

Odprla so se volišča za evropske volitve in posvetovalne referendume

Ob 7. uri so se po državi odprla volišča za današnje evropske volitve, na katerih slovenski volivci izbirajo devet poslancev v Evropskem parlamentu, in za tri posvetovalne referendume. Na njih odločajo o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o preferenčnem glasu na volitvah v DZ, o rabi konoplje v medicinske namene in o osebni rabi konoplje.

Preberi »