Search
Close this search box.

30 aprila, 2024

Mesec ob prazniku dela: Odgovore na izzive bom iskal v poglabljanju, ne opuščanju socialnega modela

Pred Slovenijo in Evropo so težki izzivi, konkurenčni pritisk Kitajske in ZDA se povečuje, zaradi umetne inteligence se porajajo skrbi o množičnih odpuščanjih, je v poslanici ob 1. maju opozoril minister za delo Luka Mesec. Zavezal se je, da bo odgovore na te izzive iskal v poglabljanju, ne opuščanju slovenskega in evropskega socialnega modela.

Preberi »

Na predvečer praznika dela bodo po gričih zagoreli kresovi

Po gričih bodo danes na predvečer praznika dela zagoreli kresovi, sindikati in nekatere druge organizacije pa bodo poskrbeli za vsebino kresovanj. Na kresovanju na Rožniku v Ljubljani bodo spregovorili predsednica svobodnih sindikatov Lidija Jerkič, predstavniki konfederacije sindikatov javnega sektorja in konfederacije sindikatov Pergam.

Preberi »

Glovo z 10. majem zapušča Slovenijo

Španski ponudnik dostave hrane in drugih izdelkov na dom Glovo zapušča slovenski trg. Storitev dostave bo podjetje v Sloveniji nudilo še do 10. maja do 22. ure, so v sporočilu uporabnikom navedli v podjetju. Za prenehanje poslovanja v Sloveniji so se odločili na podlagi ponovne ocene prednostnih naložb podjetja.

Preberi »

FOTO: Regijski park Pohorje tudi uradno ustanovljen

Ustanovitelji Regijskega parka Pohorje so Vlada Republike Slovenije ter občine Zreče, Vitanje, Mislinja, Lovrenc na Pohorju, Ruše in Slovenska Bistrica. Ker gre za soustanoviteljstvo zavarovanega območja, so morali akt o zavarovanju območja poleg vlade sprejeti tudi pristojni organi lokalnih skupnosti. Občinski sveti navedenih občin so omenjeni akt sprejeli, s čimer je regijski park ustanovljen

Preberi »