Search
Close this search box.

24 avgusta, 2022

Vlada zaradi ogrožene stabilnosti zdravstvenega sistema v spremembe programa storitev obveznega zavarovanja

Vlada je po seznanitvi s poslovanjem zdravstvenih zavodom, stanjem čakalnih dob, dostopnostjo do primarne ravni zdravstvene dejavnosti in zdravstvenim stanjem prebivalstva ugotovila “obstoj resnih motenj, ki ogrožajo stabilnost zdravstvenega sistema”. To bo podlaga, da vlada določi vsebino programa storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Preberi »

V jadralni nesreči poškodovan nemški jadralni padalec

Na območju Šmihela se je poškodoval 54-letni nemški jadralni padalec, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Pred predvidenim pristankom je zadel v drog električnega daljnovoda, pri čemer je predvidoma utrpel hude telesne poškodbe. Zdravi se v bolnišnici, policija pa je obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč, so sporočili.

Preberi »

Zaključna konferenca Kariernega centra za mlade v Celju

Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS (krajše Društvo NOVUS) iz Velenja skupaj z vodilnim partnerjem, Fundacijo PRIZMA, ustanovo in ostalimi partnerji projekta »VšečKAM in GREM – Karierni center za mlade«, RIC-em Novo mesto in Podjetniškim inkubatorjem Kočevje, 25. avgusta 2022 na lokaciji Celjskega sejma, Modra dvorana, Dečkova cesta 1, 3000 Celje, med 10. – 14. uro organizira zaključno konferenco projekta.

Preberi »