Search
Close this search box.

26 decembra, 2021

V Starem trgu na Selah magična čarobnost (FOTO)

Tako kot številni drugi tudi Janez Štolcer iz Slovenj Gradca z družino uživa v božičnih praznikih. Njegova posebna strast v tem času pa so lučke, ki jih pri njih doma zagotovo ne manjka. Letos so jih na ogled postavili okoli 30 tisoč.

Preberi »

Vlada soglaša z dopolnili k predlogu PKP10

Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlaganimi dopolnili k predlogu zakona o dodatnih ukrepih zaradi posledic covida-19 ter sprejela odzivno poročilo na revizijsko poročilo računskega sodišča, so sporočili z vlade. Za proizvodnjo elektronskih sklopov FTA 2 bo vlada prispevala 1,37 milijona evrov, so še sklenili na današnji seji.

Preberi »

Potrjeno nadaljnje sodelovanje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot

Člani Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot so na nedavni skupščini potrdili nadaljnje dvoletno sodelovanje. Obenem so sprejeli predlog širitve aktivnosti na plovnost in urejanje regijskega parka, s čimer želijo po navedbah koordinatorja, Regionalne razvojne agencije (RRA) za Podravje – Maribor, doseči še bolj celovit razvoj območja reke Drave.

Preberi »

Bo optimizem na delniških trgih prevladoval tudi v prihodnjem letu?

Za nami je leto okrevanja, ki je bilo v znamenju delne povrnitve povpraševanja ter rastočih dobičkov podjetij in delniških tečajev. Zdaj se soočamo s težavami omejene globalne ponudbe, ki povzročajo rast cen. Pričakujemo lahko, da se bodo te težave zavlekle v naslednje leto. Kljub rastočim cenam in kljub pojavljanju novih virusnih različic delniški trgi oziroma delnice še vedno ostajajo zanimiv naložbeni razred za prihodnje leto, saj se dobički podjetij še krepijo, centralne banke pa bodo obrestne mere najverjetneje dvigovale postopoma.

Preberi »

Dogodki