Search
Close this search box.

POZOR: Državljani Romunije še vedno zbirajo lažne prispevke

Korošci smo v zadnjih tednih na različnih lokacijah, v večini pred trgovskimi centri, srečevali osebe moškega ter ženskega spola, ki so prosili za podporo pri združenju, ki ne obstaja.

V preteklih tednih so se na Koroškem pojavile osebe, ki so mimoidoče prosile za podpis in denarno podporo za “Nacionalno združenje za invalidne otroke in gluhoneme Mochete”. Takšno združenje namreč ne obstaja in gre za prevaro. 

Iz Policijske Uprave Celje, so za Koroške Novice zapisali, da so policisti Policijske postaje Dravograd na podlagi klica občana, da nepoznane osebe pred marketom Tuš v Dravogradu prosjačijo za denar, odšli na kraj in med potjo opazili vozilo danega opisa v prometu in ga ustavili. 

V postopku so ugotovili, da je šlo za štiri državljane Romunije.  

 

13. avgusta 2016 smo zopet prejeli več opozoril, da so se pred različnimi trgovskimi centri na Koroškem pojavili poskusi zlorab na enak način.

Takšen je njen podpisni list.

 

Zaradi tehnične neurejenosti vozila so vozniku na podlagi 42/5-2 člena Zakona o motornih vozilih (ZMV) izrekli globo, potnici v osebnem avtomobilu, prav tako državljanki Romunije, pa so zaradi neuporabe vgrajenega varnostnega pasu v vozilu napodlagi 33/5-1 člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-1) in nedovoljenega pobiranje prostovoljnih prispevkov na podlagi 17/1 člena Zakona o varstvu javnega reda in mira (ZJRM-1) izrekli globo.

V postopku so namreč ugotovili, da je pred tem brez dovoljenja pobirala denar za potrebe gluhonemih oseb.

 

Če se vam zgodi podobna situacija, da do vas pristopi sumljiva oseba ter od vas zahteva denar za podobno združenje, nemudoma pokličite 113.

 

Ženska, ki je zbirala podpise.

Dogodki

Korošci smo v zadnjih tednih na različnih lokacijah, v večini pred trgovskimi centri, srečevali osebe moškega ter ženskega spola, ki so prosili za podporo pri združenju, ki ne obstaja.